Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaAlabalık Buğulama (4 Kişilik) EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Ruh Hali : Alabalık Buğulama (4 Kişilik) Agresi10
Mesaj Sayısı : 71
Rep Gücü : 5096
Teşekkür : 0
Kayıt tarihi : 29/08/09
Yaş : 34
Nerden : Edirne

Alabalık Buğulama (4 Kişilik) Empty
MesajKonu: Alabalık Buğulama (4 Kişilik)   Alabalık Buğulama (4 Kişilik) Icon_minitimePtsi Ağus. 31, 2009 2:46 pm

Malzemeler
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) Alabalık Buğulama (4 Kişilik) Ymk_12
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


Yemeğin Tarifi
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://genel.123.st
 
Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: