Her ne kadar kilo aldırdığı için diyetisyenler tarafından önerilmese de birçok bilimsel araştırma çikolatanın yararlarını ortaya koyuyor. İşte onlardan bazıları:
Mutlu kalp: Harvard Üniversitesinden halk sağlığı uzmanları 136 kişide yaptıkları deneyde, çikolatanın temel maddesi kokoyu inceliyor. Buldukları sonuç kokonun antioksidan kimyasallar taşıdığı.
Kan basıncında denge: Aynı araştırmaya göre, eğer kan basıncınız yüksekse, yiyeceğiniz bir iki parça siyah çikolata dengesizliği gideriyor.
Kaslara sihirli dokunuş: Biskletçiler yarış sonrası yorgunluğundan sonra çikolatalı süt içiyorlar. Kasların aşırı yorgunluktan sonra kendine gelmesine yardımcı oluyor.
Cilde kıvam: Alman araştırmacılar 24 kadına her gün yarım kap kakao içirdiler.3 ay sonra bu kadınların ciltleri daha sağlıklı ve narin hale geldi. Bilim adamları kakao içindeki maddelerin Ultra Viole ışınlarını absorbe ettiğinden cilde olumlu etki yaptığını söylüyor.
Beyne Destek: Batı Virginia Wheeling Jesuit Üniversitesi'nin araştırmasına göre çikolata beyne pompolanan kanı artırarak dikkati yoğunlaştırıyor, hafızayı güçlendiriyor, reaksiyonları hızlandırıyor.