Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaZeytinyağlı Patlıcan Dolması EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 30
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Patlıcan Dolması   Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 9:47 am

30-40 adet Adana patlıcanı
10 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 demet dereotu
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı ;
Patlıcanların içini oyak yardımı ile oyduktan sonra bir süre tuzlu suda bekletin. Eğer yazdan benim gibi hazırlık yaptıysanız kuru patlıcan da kullanabilirsiniz. Bence kuru daha leziz oluyor. Soğanları zar şeklinde doğrayınız. Üzümleri ve pirinçleri ılık suda beklettikten sonra Fıstıkları sıvı yağda, soğanları zeytinyağında pembeleştirin.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanlarla karıştırarak 10-15 dakika kavurun.Pirinçlerin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyin. Üzerine 2 bardak su ve dereotu ilave edip kısık ateşte pişirin.
20 dakika dinlendirdikten sonra limon suyunu ilave edin.
Oyulmuş patlıcanların içini hazırladığımız malzemeler doldurun.Üzerine 2 bardak su ilave ettikten sonra,
Patlıcanların üzerini bir tabakla bastırın.Bu işlem sayesinde dolmalarımız hem dağılmayacak hem sağlıklı pişim olacakç
Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 30-35 dakika kadar pişirin.
Yemegimiz hazır artık Servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kuzu Kaburga Dolması
» Zeytinyağlı Yemekleri Pişirirken
» Patlıcan ve Soğanlı Köfte

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: