30-40 adet Adana patlıcanı
10 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 demet dereotu
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı ;
Patlıcanların içini oyak yardımı ile oyduktan sonra bir süre tuzlu suda bekletin. Eğer yazdan benim gibi hazırlık yaptıysanız kuru patlıcan da kullanabilirsiniz. Bence kuru daha leziz oluyor. Soğanları zar şeklinde doğrayınız. Üzümleri ve pirinçleri ılık suda beklettikten sonra Fıstıkları sıvı yağda, soğanları zeytinyağında pembeleştirin.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanlarla karıştırarak 10-15 dakika kavurun.Pirinçlerin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyin. Üzerine 2 bardak su ve dereotu ilave edip kısık ateşte pişirin.
20 dakika dinlendirdikten sonra limon suyunu ilave edin.
Oyulmuş patlıcanların içini hazırladığımız malzemeler doldurun.Üzerine 2 bardak su ilave ettikten sonra,
Patlıcanların üzerini bir tabakla bastırın.Bu işlem sayesinde dolmalarımız hem dağılmayacak hem sağlıklı pişim olacakç
Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 30-35 dakika kadar pişirin.
Yemegimiz hazır artık Servis yapabilirsiniz.