Malzemeler : • 6 adet orta boy patlıcan
• 2 adet soğan
• 3 adet domates
• 250 gr. kıyma
• 1/3 bardak çiçek yağı
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 bardak et suyu
• 1/2 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.Soğanları zar şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.