Malzemeler :
150 gr margarin
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1su bardağı şeker
2 ad yumurta aldığı kadar un
Kreması İçin :
2ad portakal
1ad elma
2yemek kaşığı şeker
Arzu edilirse fındık veya ceviz
Üzeri için: Mevsim meyveleri
Tarifi:
Yapılışı : Portakalların kabukları soyulup, çok ufak olmayacak şekilde kesilir. 2 Yemek kaşığı şeker ilave edilerek 10dk pişirilir. Daha sonra bir süzgece konur suyu süzülür ve soğur. Elmalar da ufak ufak doğranıp ayrı bir kapta bekletilir. Tarta hamuru için bütün malzeme bir kapta karışır. Kulak memesinden biraz sertçe hamur elde edilir. Turta kabına diğer hamur serilir. Kenarları biraz yüksekçe bırakılır.elmalar ve portakallar hamurun ortasına güzelce yayılır Önceden ısıtılmış fırında 180derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen turtanın üzeri mevsim meyveleri ile süslenerek servis yapılır.