Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaPatlıcanlı Kebap EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Patlıcanlı Kebap

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Patlıcanlı Kebap Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 30
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Patlıcanlı Kebap Empty
MesajKonu: Patlıcanlı Kebap   Patlıcanlı Kebap Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 9:59 am

Patlıcanlı Kebap Patlicankebap
Malzemeler:
Köfte için:
500 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 iri kırmızı biber
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kuru maydonoz (bir miktar taze maydonoz da kullanabilirsiniz, ben maydonoz doğramaktan nefret ettiğim için kuru maydonoz benim için yürüyen merdiven gibi birşeydir.)
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz
Çekilmiş tane karabiber
Arzuya göre az miktar kaşar peyniri rendesi (sonradan aklıma geldiği için ben kullanmadım ama güzel olabilir.)
Diğer malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
3-4 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Patlıcanlı Kebap Kebaptarif
Yapılışı:
Köfte harcını hazırlamak için soğanı ve kırmızı biberi robotta çekin, ya da soğanı rendeleyin, kırmızı biberi ise çok minik doğrayın. Kıyma, kıyılmış soğan ve kırmızı biber, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları karıştırıp yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan iri dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. (koyu rengi ve acı tadının geçmesi için)
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Çöpşişlere bir patlıcan dilimi, bir köfte şeklinde dizip fırın tepsisine yerleştirin.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Domates ve biberleri dilimleyerek fırın tepsisindeki şişlerin üzerine yerleştirin.
Zeytinyağı, biber salçası, domates salçası ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde fırına koyup yaklaşık 45-50 dakika, en fazla bir saat pişirin.
Sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ve yoğurt ya da ayranla servis yapın.
Alternatifler:
Köfteleri yağsız ya da az yağlı tavada kızartabilir ve patates püresiyle servis yapabilirsiniz.
Köfteleri tepsiye dizip patates dilimleri ve yeşil biberlerle süsledikten sonra üzerlerine tarifteki gibi salçalı ve zeytinyağlı su gezdirerek fırında pişirebilir, fırında patatesli köfte yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Patlıcanlı Kebap
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: