Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaBostan Kebabı EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bostan Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Bostan Kebabı Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 29
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Bostan Kebabı Empty
MesajKonu: Bostan Kebabı   Bostan Kebabı Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:01 am

Bostan Kebabı Bostan_kebabi

4 Mevsin damak tadınıza hitap edebilen Bostan Kebabı tarifini sunuyorum, Bostan kebabı tarifine geçmeden hemen önce dilerseniz , kebabımızın malzemelerini sıralayalım.
Gerekli Malzemeler:
- 3 adet bostan patlıcanı,
- 1 adet soğan,
- 500 gr. kuşbaşı hindi eti,
- 4-5 diş sarmısak,
- 1 yemek kaşığı köri,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 4 adet domates,
- 2 adet sivribiber,
- 200 gr. dil peyniri,
- Tuz,
- 1 su bardağı sıvıyağ.
Yemeğin Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyun. Ortadan ikiye kesin. Ortalarını hafifçe oyun. Tuzlu suda bekletip süzün. Kızdırılmış sıvıyağda pembe renkte kızartın. Kuşbaşı hindi etini 1-2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Doğranmış soğanları katın. Kavrulunca salçayı ilave edin. Az sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Ortalarına etlerden doldurun. Köri ve tuz ilave edin. Doğranmış sivribiber serpin. Üzerine yuvarlak kesilmiş domates koyun. Dil peynirini dilimleyip kafes şeklinde üzerine dekore edin. 180°C ısıtılmış fırında peynirler eriyip, domatesler kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bostan Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: