By Kubi Mod
Ruh Hali : Mesaj Sayısı : 314 Rep Gücü : 104 Teşekkür : 1 Kayıt tarihi : 30/08/09 Yaş : 30 Nerden : EDİRNE \ KEŞAN
| Konu: Bostan Kebabı Cuma Eyl. 04, 2009 10:01 am | |
| 4 Mevsin damak tadınıza hitap edebilen Bostan Kebabı tarifini sunuyorum, Bostan kebabı tarifine geçmeden hemen önce dilerseniz , kebabımızın malzemelerini sıralayalım. Gerekli Malzemeler: - 3 adet bostan patlıcanı, - 1 adet soğan, - 500 gr. kuşbaşı hindi eti, - 4-5 diş sarmısak, - 1 yemek kaşığı köri, - 2 yemek kaşığı salça, - 4 adet domates, - 2 adet sivribiber, - 200 gr. dil peyniri, - Tuz, - 1 su bardağı sıvıyağ. Yemeğin Yapılışı: Patlıcanları alaca soyun. Ortadan ikiye kesin. Ortalarını hafifçe oyun. Tuzlu suda bekletip süzün. Kızdırılmış sıvıyağda pembe renkte kızartın. Kuşbaşı hindi etini 1-2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Doğranmış soğanları katın. Kavrulunca salçayı ilave edin. Az sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Ortalarına etlerden doldurun. Köri ve tuz ilave edin. Doğranmış sivribiber serpin. Üzerine yuvarlak kesilmiş domates koyun. Dil peynirini dilimleyip kafes şeklinde üzerine dekore edin. 180°C ısıtılmış fırında peynirler eriyip, domatesler kızarana kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun. | |
|