Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaMaydanozlu Köfte EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Maydanozlu Köfte

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Maydanozlu Köfte Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 30
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Maydanozlu Köfte Empty
MesajKonu: Maydanozlu Köfte   Maydanozlu Köfte Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:01 am

Çeşitli yörelere ait Maydanozlu sıkma köfte tarifleri olur, buda benim Babaannemin Anneme ögrettigi Köfte yemegi.
Maydanozlu Sıkma Köftemizi hazırlamak için öncelikle gerekli olan malzemeleri hazırlıyor ve tarifimize geçiyoruz.
Malzemeler:
Kıyma 300 gr.
Maydanoz 1 demet
Kuru soğan 2,5 adet
Kırık pirinç 1/2 kahve fincanı
Et suyu 6 su bardağı
Limon 2 adet
Tuz
Karabiber
Köftemizin Yapılışı:
3 Ana madde ile yemegimizin yapılışını anlatacağım.
1. Pirinci önceden ıslatıp bekletin ve suyunu süzün. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıymayı derin bir kaseye koyup suyu alınmış soğan, tuz, karabiber ve ıslatılmış pirinç ilavesiyle yoğurun.
2. Kıyılmış maydanoz ilave edip bir kez daha yoğurduktan sonra elinizde yuvarlayarak küçük küçük köfteler yapın. Çelik veya teflon tencereye köfteleri döşeyip üzerine sıkılmış 2 limonun suyunu gezdirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3. Önceden hazırladığınız 6 su bardağı sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Tarifmiz 6 kişilitir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Maydanozlu Köfte
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sulu Köfte
» Dolgulu Köfte (4 Kişilik)
» Patlıcan ve Soğanlı Köfte
» Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: