Çeşitli yörelere ait Maydanozlu sıkma köfte tarifleri olur, buda benim Babaannemin Anneme ögrettigi Köfte yemegi.
Maydanozlu Sıkma Köftemizi hazırlamak için öncelikle gerekli olan malzemeleri hazırlıyor ve tarifimize geçiyoruz.
Malzemeler:
Kıyma 300 gr.
Maydanoz 1 demet
Kuru soğan 2,5 adet
Kırık pirinç 1/2 kahve fincanı
Et suyu 6 su bardağı
Limon 2 adet
Tuz
Karabiber
Köftemizin Yapılışı:
3 Ana madde ile yemegimizin yapılışını anlatacağım.
1. Pirinci önceden ıslatıp bekletin ve suyunu süzün. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıymayı derin bir kaseye koyup suyu alınmış soğan, tuz, karabiber ve ıslatılmış pirinç ilavesiyle yoğurun.
2. Kıyılmış maydanoz ilave edip bir kez daha yoğurduktan sonra elinizde yuvarlayarak küçük küçük köfteler yapın. Çelik veya teflon tencereye köfteleri döşeyip üzerine sıkılmış 2 limonun suyunu gezdirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3. Önceden hazırladığınız 6 su bardağı sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Tarifmiz 6 kişilitir