Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaTantuni tarifi EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tantuni tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Tantuni tarifi Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 29
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Tantuni tarifi Empty
MesajKonu: Tantuni tarifi   Tantuni tarifi Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:03 am

Malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşilbiber
- 3 adet domates
- 1 paket un
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 3 dilim bayat ekmek
- Tuz
- Salatası İçin:
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 adet limon
- Bir miktar sumak ve tuz
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Süre:90 dk – 8 Kişilik
Yapılışı
Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin.
Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın.
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.
Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tantuni tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: