Bugünlerde portakalagaci sürekli güzel tarifler ile karşımıza geliyor, Bir arkadaşın tarifini daha da geliştiren Hatice hanımın tarifine dilerseniz göz atalım.
Malzemeler:
2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 portakalın suyu
10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
1 avuç ceviz içi, dövülmüş
yarım çay bardağı süt
üzeri için:
eritilmiş çikolata
antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:
Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.