Malzemeler:
4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yer fıstığı
Hazırlanışı:
Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.