Malzemeler:
100 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Pudraşeker (üzeri için)
İç malzeme
4-5 tane elma
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker
Elmaları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Ceviz, tarçın ve tozşekerle karıştırıp 5-6 dakika kadar pişirin ve soğutun.
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında margarin, yoğurt ve şekeri ekleyip iyice yoğurun.Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
Hamurların kenarına elmalı harçtan bir miktar koyun. İki kenarına elmalı harçtan bir miktar koyun. İki kenarını içe doğru çok az katlayıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapın.