Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaYaz Mevsiminde Barbunya Pilaki EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 30
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki Empty
MesajKonu: Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki   Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:51 am

MALZEMELER
1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yaz Mevsiminde Barbunya Pilaki
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: