Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaYaban mersinli Tart EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yaban mersinli Tart

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Yaban mersinli Tart Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 29
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Yaban mersinli Tart Empty
MesajKonu: Yaban mersinli Tart   Yaban mersinli Tart Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:54 am

Yaban mersinli Tart Tart

Malzemeler:
100 gr. yumuşak tereyağı
90 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr. un
Nohut
250 gr. yaban mersini kompostosu
200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr. krema
40 mi. süt
Hazırlanışı: 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 adet yumurta Pudra şekeri , tuz , tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32×32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip, nohutla kaplayın. 190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri, sütü, portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve nohutları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yaban mersinli Tart
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: