malzemeler
500 g çiğ karides – 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap – 1 Tatlı kaşığı domates salçası – karışık baharat – 400 ml sıvı yağ – 100 g mısır unu – 2 adet çırpılmış yumurta – 100 g galeta unu – Servis için: limon dilimleri
hazırlanışı
Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın. Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın. Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın. Yağını koyun. Yağ ısınırken karidesleri önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 – 3 dakika) kızartın. Kızartma sırasında tencerenin altını biraz kısın. Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın. Limon dilimleri ile servis yapın.