Sanal Dershane
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sanal Dershane

Lys ,Ygs ,Sbs ,Mat-1,Mat-2,Konu özetleri,ödev,performans ödevleri
 
AnasayfaÇıtır Karides EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çıtır Karides

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By Kubi
Mod
Mod
By Kubi


Ruh Hali : Çıtır Karides Keyifl10
Mesaj Sayısı : 314
Rep Gücü : 104
Teşekkür : 1
Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş : 30
Nerden : EDİRNE \ KEŞAN

Çıtır Karides Empty
MesajKonu: Çıtır Karides   Çıtır Karides Icon_minitimeCuma Eyl. 04, 2009 10:59 am

malzemeler
500 g çiğ karides – 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap – 1 Tatlı kaşığı domates salçası – karışık baharat – 400 ml sıvı yağ – 100 g mısır unu – 2 adet çırpılmış yumurta – 100 g galeta unu – Servis için: limon dilimleri
hazırlanışı
Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın. Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın. Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın. Yağını koyun. Yağ ısınırken karidesleri önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 – 3 dakika) kızartın. Kızartma sırasında tencerenin altını biraz kısın. Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın. Limon dilimleri ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çıtır Karides
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sanal Dershane  :: Günlük Hayat :: Damak Tadı-
Buraya geçin: