Malzemeler
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soguk su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 adet küp küp doğranmış domates
4 adet doğranmış soğan
5 adet halka doğranmış sivri biber
Yarım kg un
Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber
Yemeğin Tarifi
Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.